Remia bestaat 100 jaar in 2025!

Dit jaar viert Remia haar 100-jarige jubileum en dat vieren we graag met elkaar. Houd deze pagina in de gaten voor nieuws en mooie acties!

Nu al profiteren? Bekijk dan de Feest-lift actie hieronder. 

Bedenk de Remia Jubileum Feestsaus en win €15.000!

Remia bestaat in 2025 100 jaar en dat vieren we met een winactie. Verzin jij dé nieuwe Remia Jubileum Feestsaus om ons 100-jarig jubileum compleet te maken? Wij zijn op zoek naar een unieke saus, die heerlijk is bij frites, burgers en/of BBQ/grill gerechten. Doe mee vóór 31 maart 2025 en maak kans op de hoofdprijs van €15.000,- of één van de vele andere prijzen!

Doe mee!

Profiteer nu van de feest-lift actie!

Geef jouw sauspresentatie een Feest-lift met de SaucePro van Remia. Ruil je emmers in voor een professionele sauspresentatie op jouw counter, middels de SaucePro.

Speciaal voor het 100-jarig jubileum van Remia in 2025, lanceren we de Feest-lift actie: 2e SaucePro ter waarde van €119,- gratis.

Bestel nu!

Zelfstandig familiebedrijf sinds 1925

In 1925 is de grondlegger van Remia, Arie de Rooij (foto), in de schuur van zijn huis in Amersfoort begonnen met het melangeren van margarines. Later kwam er een mengerij bij, waar margarine met roomboter werd vermengd. De Rooij’s Elektrische Melangeer Inrichting Amersfoort, afgekort Remia, was daarmee een feit. 

De margarine van Remia slaat aan en het bedrijf groeit voortvarend. In 1951 verhuist de margarinefabriek van Amersfoort naar Den Dolder. In de jaren ’50 verkopen de vertegenwoordigers vanuit een Bedford vrachtwagen aan diverse kruideniers en melkhandels. In 1960 breidt Remia de activiteiten uit met de productie van sauzen in een moderne sausfabriek. In die tijd wordt ook de eerste stap naar het buitenland gemaakt en is Remia margarine verkrijgbaar in Suriname.

Eind jaren ’60 is het aanbod van Remia inmiddels uitgegroeid tot een heel assortiment verschillende producten zoals margarine, frituurvet, fritessaus en slasaus. In de jaren 80 begon de supermarkt met het uitbreiding van het sauzenschap met sauzen met nieuwe smaken. Het assortiment van Remia wordt uitgebreid met nieuwe type sauzen, zoals tomatenketchup, knoflooksaus en chilisaus. Bij een grotere verkoop past een grotere fabriek. De oppervlakte van de sausfabriek is in 1997 verdrievoudigd.


Lees hier meer over Remia

Arie de Rooij Remia zwart wit