Polly stapt enthousiast over op nieuwe curry. ‘Frietje en frikandel speciaal zijn nu nóg lekkerder’

Bijna niets in de cafetaria is zo populair als een frietje en frikandel speciaal. Ook bij Eetwinkel Polly is de combinatie fritessaus, curry en uitjes erg geliefd. Maar eigenaar Jesper Polman is overgestapt op een nieuwe curry ketchup, omdat die volgens hem het speciaaltje nóg lekkerder maakt. ‘Dit is een schot in de roos.’

Eetwinkel Polly in Bemmel bestaat al sinds 1982 en heeft door de jaren heen een uitstekende reputatie opgebouwd. De gezellige buurtcafetaria staat vooral bekend om z’n gastvrijheid en kwalitatieve producten, waaronder sauzen. Polly verwierf in 2017 landelijke bekendheid toen het de Cafetaria Top 100 won, en sindsdien heeft het familiebedrijf zich alleen maar verder ontwikkeld. Jesper Polman, de tweede generatie aan het roer, breidde de onderneming uit met de bezorgdiensten Polly Express en Carpaccio Express. Ook lanceerde hij Polly’s Foodbike voor feesten en festivals. Daarnaast ontwikkelt Jesper graag nieuwe gerechten zoals loaded fries, waarbij hij altijd de laatste trends volgt en op zoek gaat naar de beste ingrediënten. Innovatie is echter alleen mogelijk als de basis goed is. ‘En die basis bestaat voor ons uit friet, snacks en sauzen; daar komen de meeste mensen voor naar Polly. Die producten moeten dus van uitstekende kwaliteit zijn.’

Onderscheiden met saus

Sauzen spelen voor Jesper een cruciale rol in zijn cafetaria. ‘Na friet is saus ons belangrijkste product. Als het om smaak gaat, kunnen we ons met sauzen namelijk echt onderscheiden. Wij maken veel sauzen zelf, zoals pindasaus, cocktailsaus, knoflooksaus en dressings. Maar fritessaus en curry bijvoorbeeld, zijn vrij bewerkelijk. Dan is het belangrijk om een partner te hebben die kwalitatieve producten levert.’ Om eens te zien welke sauzen Eetwinkel Polly het meest verkoopt, heeft Jesper de cijfers op een rijtje gezet. ‘Opgeteld verkopen we dertigduizend keer per jaar de combinatie fritessaus met curry, dus het frietje speciaal en de frikandel speciaal. Daarna twintigduizend fritessaus, twaalfduizend pindasaus, tienduizend truffelsaus en negenduizend oorlog. De combinatie fritessaus en curry is dus verreweg het meest populair.’

Sauzen proeven

Jesper staat altijd open voor nieuwe sauzen, maar hoe bepaalt hij of een saus in zijn assortiment past? ‘Ik proef niet alleen de saus op zichzelf, maar juist ook in combinatie met onze snacks en gerechten, én in combinatie met onze andere sauzen. Ik vind het belangrijk dat een snack of gerecht in balans is, zodat je alle smaken proeft. Het moet iets romigs, iets zoets, iets zuurs en soms een beetje pittigheid hebben. Wanneer een saus op die manier van toegevoegde waarde is, heb ik het juiste product te pakken.’

Sauzen in balans

Als het om fritessaus gaat, heeft Polly sinds dag één hetzelfde merk in huis, weet Jesper. ‘Remia, al 42 jaar. Fritessaus Classic is namelijk erg lekker in combinatie met curry. Vaak is de curry overheersend waardoor de smaak van de fritessaus wegvalt in een frietje speciaal. De Fritessaus Classic proef je wél goed, omdat die perfect op smaak is met een klein zuurtje. Daardoor is het geheel beter in balans. Dat geldt overigens ook voor de combinatie met pindasaus. Dát is de kracht van deze fritessaus.’

Echt beter

Polly wil altijd de beste producten in huis hebben, maar overstappen op een andere basissaus, dat doet de cafetaria niet zo snel. ‘Want mensen hebben daarin een bepaalde verwachting van ons. Maar als een saus écht beter is, gaan we over.’ Jesper en zijn vader Rob vonden die saus op de Horecava. ‘We proefden de nieuwe Curry Ketchup van Remia op een frietje speciaal en we vonden ‘m fantastisch. Deze curry is zoet én kruidig, en combineert perfect met Fritessaus Classic. Deze twee sauzen bij elkaar zijn een schot in de roos. Ik zou deze combinatie andere ondernemers ook zeker aanraden, want hiermee worden het frietje en de frikandel speciaal nóg lekkerder.’ Jesper is goed bekend met Remia en werkt graag samen met de sausmaker in Den Dolder. ‘Het is fijn om een betrouwbare partner te hebben die constante kwaliteit levert. We gebruiken ook de Mayonnaise Black Truffel en de Mayonnaise Lemon Pepper uit de Legendary lijn. En nu dus de nieuwe Curry Ketchup.’ Om ’t Lekkerste Speciaaltje duidelijk te kunnen communiceren, heeft Eetwinkel Polly een replica van het kunstwerk ‘t Lekkerste Speciaaltje van Remia gekregen. ‘Erg leuk. Die zetten we vlakbij de ingang. Daarnaast wordt ‘t Lekkerste Speciaaltje via narrowcasting en Social Media gepresenteerd.’

Perfect speciaaltje

Met de juiste ingrediënten in huis, hoe maakt Jesper dan het perfecte speciaaltje? ‘Ik vind dat een frietje of frikandel speciaal best wat saus mag hebben, dan is het echt lekker. Geen overkill, maar zeker niet te zuinig. Ik ga altijd uit van één derde deel saus op een frietje of frikandel speciaal. En voor mij moet het romig, zoet en kruidig smaken, met vers gesneden uitjes. Beter dan dat wordt het niet.’

Vraag nu een gratis test van het Lekkerste Speciaaltje aan!

Wil je zelf overtuigd raken van de winnende smaakcombinatie als het gaat om het Lekkerste Speciaaltje? Vraag dan nu een test aan via onderstaand formulier. Wij komen dan graag bij je langs om jou en je gasten twee weken lang zelf te laten ervaren dat de combinatie van Remia Fritessaus Classic en Remia Curry Ketchup met uitjes op frites écht de lekkerste is! 

*Uitsluitend voor nieuwe verwerkers en levering enkel op zakelijke adressen.

Om spam te bestrijden, selecteer hieronder het logo van Yildriz.

Maak het speciaal; ontdek de lekkerste smaakcombinatie.

Het “Speciaaltje” heeft de harten van menig Nederlander veroverd en is inmiddels uitgegroeid tot culinair erfgoed. Of het nu om een Frietje Speciaal of Frikandel Speciaal gaat, menig consument smult ervan. Maar wat is nu het Lekkerste Speciaaltje? ‘Met trots kunnen wij zeggen dat de vernieuwde Remia Curry Ketchup, samen met Remia Fritessaus Classic en uitjes op frites, is bekroond tot het Lekkerste Speciaaltje met de hoogste score op smaak!’ Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd door Essensor, waarbij de meest voorkomende Speciaaltjes binnen het cafetariakanaal zijn getest.

Nieuwsgierig? Vraag hier je gratis test aan!

Alles over het Lekkerste Speciaaltje