De hamburger is én blijft booming!
Of je nu een restaurant, cafetaria of eetcafé hebt; een hamburger is en blijft een must have op jouw menukaart. De hamburger heeft status van “snack” inmiddels overstegen en wordt al lang niet meer enkel als fastfood gezien. Burgers zijn uitgegroeid tot heuse culinaire creaties waar je eindeloos mee kunt variëren. Maak daarom nu de switch naar een heerlijke brioche of sesam bun met een (lokaal verkregen) luxe hamburger van kwaliteitsvlees, verse ingrediënten als topping en smaakvolle saus, die de burger helemaal afmaakt.
Meat - de burger!
Van mooi gehakt, maak je zelf een fantastische hamburger. Gebruik gehakt met ongeveer 20% vet. Dan bak je heerlijk sappige burgers die toch mager genoeg zijn om niet al te veel krimpen. Als je topkwaliteit vers rundergehakt gebruikt, is het echt niet nodig deze gaar te bakken, medium is heerlijk en veilig!
Haal je voordeel uit deze tips!
- TIP 1: In plaats van veel saus op de hamburger te doen, is het beter om de saus te verdelen en de beide helften van het broodje ermee in te smeren. Zo is de saus beter verspreid, en de smaak ook.
- TIP 2: Stel een hamburger van het huis samen, samen met je personeel. Geef deze signature burger een naam met een persoonlijk tintje en deze wordt gegarandeerd de eyecatcher van het menu!
- TIP 3: Bied gasten de mogelijkheid te kiezen wat ze op hun hamburger willen qua toppings en saus: een pick & choose concept. De consument zal sneller voor een burger kiezen als ze zelf mogen kiezen wat erop gaat.
- TIP 4: Eet de gast bij jou in de zaak? Serveer de burger dan op een stoere houten serveerplank voorzien van een bedrukt vetvrij papier en je presenteert de burger helemaal in stijl!
Broodnodige inspiratie
Een mooie hamburger verdient natuurlijk een broodje dat er ambachtelijk uitziet. Tegenwoordig is er veel keuze; brioche, rustique, flaguette. Genoeg variatie om verrassend mee te zijn!
Tip! Snijd de broodjes door en leg ze dan met de snijkant even op de grill voordat je de hamburger bouwt.
"Je kan het met burgers zo gek maken als je wilt, zolang de smaken maar in balans zijn. Dát is wat de gasten leuk vinden; een keer wat nieuws proberen."
What's next? De hotdog!
Het broertje van de hamburger is al een tijdje klaar voor zijn grote entree in Nederland. Een item om je te onderscheiden van concurrenten; met een hotdog kun je namelijk nét zo veel variëren als met een hamburger. Ga voor een ambachtelijke worst in een natuurdarm. Daarmee geef je je hotdog een authentieke en stoere look, meer smaak en een stevige bite. Weten hoe je de lekkerste hotdogs op de menukaart zet?
Hamburger cloche? Ideaal!
Wil je je burgers sneller garen? De kaas op je burger in een handomdraai laten smelten? Of je burger op een onderscheidende manier presenteren? De hamburger cloche biedt uitkomst!
Plaats de RVS cloche over de burger op je bakplaat en deze zorgt ervoor dat de warmte niet weg kan, waardoor je burger nog sneller gaar is. Ook een plakje kaas op de burger is razendsnel gesmolten! Op en top beleving creëren? Serveer je burger uit met de cloche er overheen en onthul je fantastische burger voor de ogen van je gasten.
Onze Burger & Grill sauzen
Friet! Onmisbaar bij een burgermenu
Wie wil er nu geen friet bij zijn hamburger? Een heerlijke portie friet om het gerecht compleet te maken is natuurlijk onmisbaar. Benieuwd hoe jij je gasten kunt verrassen met friet? Lees dan snel verder!