Vegan saus: een trend én uitdaging waar je niet aan ontkomt!
Vegan is niets nieuws meer en wordt steeds breder omarmd. Steeds meer mensen kiezen namelijk voor een veganistische levensstijl, wat betekent dat ze geen dierlijke producten zoals zuivel, kaas, eieren en honing eten. Het aandeel veganisten in Nederland groeit ieder jaar. Zonder vegan aanbod weet je zeker dat ze niet komen en als ze in een gezelschap willen eten, kan het je zomaar groepen kosten. Door het stijgende aantal veganisten en flexitariërs - consumenten die minder vlees eten - kiezen steeds meer horecaprofessionals ervoor om vegan gerechten aan te bieden.
Een selectie uit ons vegan sauzen assortiment
Maak met Like!Mayo zelf een eigen vegan saus
Maak jouw eigen vegan sauzen met een lekkere plantaardige basis voor sauzen, zoals Remia Like!Mayo, de ideale basis voor jouw huisgemaakte sauzen.
Like!Mayo is:
- 100 % plantaardig
- Ei-vrij en lactosevrij
- Allergenenvrij
Zo maak je in een handomdraai je eigen cocktailsaus of knoflooksaus, geschikt voor iedereen en daarmee ben je helemaal vegan-proof! Je kunt eindeloos variëren en zelf de lekkerste creaties maken.
Een vegan fritessaus voor iedereen
Een vegan fritessaus voor iedereen? Jazeker! Wij hebben een 100 % plantaardige fritessaus ontwikkeld. Het is niet alleen ei-vrij, maar ook lactosevrij en glutenvrij. En natuurlijk met de romige smaak die je van fritessaus gewend bent. Met de Remia Fritessaus Plantaardig serveer je een lekkere fritessaus voor iedereen.
Vegan burger recept: the Wicker van de Daltons!
Hoe speel jij als ondernemer in op de trend naar plant-based en vegan? Het één na het andere nieuwe plantaardige vleesalternatief komt op de markt. Steeds kwalitatiever en beter van smaak. Er zijn veel heerlijke gerechten om uit te serveren aan je gasten zoals een vegan burger.
Robbert Jan de Veen van de Daltons deelt hieronder het recept van zijn verrukkelijke vegan burger: the Wicker!