Ingrediënten:
Voor 4 personen
- 1 ciabattabrood
- 3 teentjes knoflook
- 1 dl olijfolie
- 4 tomaten
- 4 takjes verse basilicum
- 1 bol buffelmozzarella
- 2 el uitgelekte kappertjes
- 1 el tarwebloem
- 8 el Italian Mayo
- versgemalen peper
- zout
- frituurolie
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 175ºC
- Snijd dunne plakjes van het brood en leg op een bakplaat.
- Pers de teentjes knoflook en meng met de olijfolie. Smeer ieder plakje brood rijkelijk in met de knoflookolie. Bak het brood goudbruin en krokant in de voorverwarmde oven.
- Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pluk de basilicumblaadjes en snijd ⅔ in reepjes. Meng met de tomaat en breng op smaak met knoflookolie, peper en zout.
- Laat de mozzarella uitlekken en snijd in stukjes.
- Verwarm de friteuse tot 170ºC. Rol de kappertjes door de tarwebloem en schud er het teveel aan bloem af. Frituur de kappertjes kort in de friteuse en laat goed uitlekken.
- Besmeer de bruschetta met de Italian Mayo, verdeel er de tomatensalade en de mozzarella overheen en garneer met de gefrituurde kappertjes en basilicumblaadjes.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Like!Mayo 70% | Emmer 10 L
Like!Mayo is de eerste volledig plantaardige en ei-vrije mayonaise. Deze vegan mayo is daarnaast lactosevrij en allergenenvrij. Heerlijk zacht en romig met de smaak die u van mayonaise gewend bent. Lekker bij frites en verpakt in een 10L emmer.
Remia Like!Mayo | Tube 800 ML
Like!Mayo is de eerste volledig plantaardige en ei-vrije mayonaise. Deze vegan mayo is daarnaast lactosevrij en allergenenvrij. Heerlijk zacht en romig met de smaak die u van mayonaise gewend bent. Lekker bij frites, verpakt in handzame 800ml tube.