Ingrediënten:
Voor 4 personen
- 1 ciabattabrood
- 3 teentjes knoflook
- 1 dl olijfolie
- 4 tomaten
- 4 takjes verse basilicum
- 1 bol buffelmozzarella
- 2 el uitgelekte kappertjes
- 1 el tarwebloem
- 8 el Italian Mayo
- versgemalen peper
- zout
- frituurolie
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 175ºC
- Snijd dunne plakjes van het brood en leg op een bakplaat.
- Pers de teentjes knoflook en meng met de olijfolie. Smeer ieder plakje brood rijkelijk in met de knoflookolie. Bak het brood goudbruin en krokant in de voorverwarmde oven.
- Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pluk de basilicumblaadjes en snijd ⅔ in reepjes. Meng met de tomaat en breng op smaak met knoflookolie, peper en zout.
- Laat de mozzarella uitlekken en snijd in stukjes.
- Verwarm de friteuse tot 170ºC. Rol de kappertjes door de tarwebloem en schud er het teveel aan bloem af. Frituur de kappertjes kort in de friteuse en laat goed uitlekken.
- Besmeer de bruschetta met de Italian Mayo, verdeel er de tomatensalade en de mozzarella overheen en garneer met de gefrituurde kappertjes en basilicumblaadjes.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Like!Mayo | Emmer 10 L
Like!Mayo is de eerste volledig plantaardige en ei-vrije mayonaise. Deze vegan mayo is daarnaast lactosevrij en allergenenvrij. Heerlijk zacht en romig met de smaak die u van mayonaise gewend bent. Lekker bij frites en verpakt in een 10L emmer.
Remia Like!Mayo | Tube 800 ML
Like!Mayo is de eerste volledig plantaardige en ei-vrije mayonaise. Deze vegan mayo is daarnaast lactosevrij en allergenenvrij. Heerlijk zacht en romig met de smaak die u van mayonaise gewend bent. Lekker bij frites, verpakt in handzame 800ml tube.