Ingrediënten:
Voor 4 personen
- 500 g kipdijfilet (ook mogelijk met vega kip)
- 1 el sake
- 1,5 el kristalsuiker
- 2 el sojasaus
- 1 el geraspte verse gember
- 1 teentje gehakte knoflook
- 1 ei
- 50 g maïzena
- 4 snackkomkommers
- 8 radijsjes
- 1 dl rijstazijn
- 1 tl geroosterd sesamzaad
- 4 el Korean Mayo
- versgemalen peper
- zout
- frituurolie
Instructies:
- Snijd de kipdijfilet in niet te kleine stukken. Meng in een kom met de sake, 1 tl suiker, de sojasaus, de gember en de knoflook. Kruid met zout en peper. Laat minimaal 30 minuten marineren. -
- Roer het eitje los met de maïzena en meng door de gemarineerde kip. -
- Snijd de radijsjes en de snackkomkommers in plakjes en voeg er de rest van de suiker en de rijstazijn aan toe. Kruid met zout en peper. Bestrooi voor het serveren met het sesamzaad.
- Schep de stukjes kip met het aanhangende beslag 1 voor 1 in de friteuse en laat goudbruin en krokant bakken.
- Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi lichtjes met zout.
- Serveer de karaage van kipdijfilet met de zoetzure groente en de Korean Mayo.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Like!Mayo | Emmer 10 L
Like!Mayo is de eerste volledig plantaardige en ei-vrije mayonaise. Deze vegan mayo is daarnaast lactosevrij en allergenenvrij. Heerlijk zacht en romig met de smaak die u van mayonaise gewend bent. Lekker bij frites en verpakt in een 10L emmer.
Remia Like!Mayo | Tube 800 ML
Like!Mayo is de eerste volledig plantaardige en ei-vrije mayonaise. Deze vegan mayo is daarnaast lactosevrij en allergenenvrij. Heerlijk zacht en romig met de smaak die u van mayonaise gewend bent. Lekker bij frites, verpakt in handzame 800ml tube.