Ingrediënten:
Voor 12 spiesjes
- 500 gram kleine champignons
- 75 gram ongezouten pinda’s
- 2 sjalotjes
- scheutje zonnebloemolie
- 2 el geroosterd sesamzaad
- 3 el Vigorous Lee Korean BBQ Sauce
Instructies:
- Borstel de champignons goed schoon.
- Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een antiaanbakpan en bak op hoog vuur de champignons tot ze mooi bruin kleuren.
- Snipper ondertussen de sjalotjes ragfijn en hak de pinda’s fijn.
- Voeg de sjalot en de pinda’s toe aan de champignons en laat even mee smoren.
- Voeg er de Vigorous Lee Sauce aan toe en schep goed om, zodat de saus rondom de champignons gaat zitten.
- Neem van het vuur, laat iets afkoelen en prik de champignons aan spiesjes.
- Bovenstaande kan al op voorhand goed voorbereid worden.
- Rooster de spiesjes net voor het serveren nog kort op een barbecue of in een grillpan en bestrooi met het geroosterde sesamzaad.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Vigorous Lee Korean BBQ | Tube 800ml
Remia Vigorous Lee is een stevige Korean BBQ saus met unieke kruiding van o.a. steranijs, gemberwortel, sushi-azijn en een bite van mosterdzaad.