Ingrediënten:
Voor 1 persoon:
Reibekuchen:
- 1 pond aardappels
- 2 verse eieren
- 50 g bloem
- 1/2 middelgrote ui
- paprikapoeder
- peper
- zout
Burger:
- 1 sesambol
- 1 beefburger
- 25 g sla
- 2 plakjes tomaat
- 1 plak kaas of Tasty Cheddar Style
- 1 Reibekuchen
- 40 ml Remia Bikkelsaus
Instructies:
Reibekuchen
- Schil de aardappels en pel de ui. Rasp deze vervolgens fijn.
- Doe alles in een grote kom en meng de bloem, eieren, peper, zout en een flinke vleug paprikapoeder door het mengsel.
- Neem een koekenpan en doe wat van het bakproduct erin, maak met een lepel ongeveer drie koekjes per pan. Maak deze zo plat mogelijk en laat ze op matig vuur mooi goudbruin bakken.
Hamburger:
- Was de sla en maak droog.
- Bak de beefburger om en om in 6 tot 8 minuten gaar.
- Snijd de sesambol open en smeer de onderzijde van de bol in met Bikkelsaus. Beleg deze met sla en leg vervolgens op de hamburger het broodje en direct daarop de kaas en plakjes tomaat.
- Maak de burger af met wat extra bikkelsaus en leg de Reibekuchen, gevolgd door het kapje, op het broodje. Eet smakelijk!
Tip: Geen tijd om de Reibekuchen zelf te maken? Dan bieden kant & klare röstirondjes (groot), verkrijgbaar bij de groothandel, uitkomst!