Ingrediënten:
Voor 1 burger
- 1 briochebroodje
- 1 runderburger
- ½ tl geroosterd sesamzaad
- 6 plakjes komkommer
- sap en rasp van limoen
- 25 gram geraspte wortel
- 25 gram taugé
- ½ tl gesneden bieslook
- 3 blaadjes little gem
- ¼ rode peper
- 1 el gebakken uitjes
- 2 el Vigorous Lee Sauce
- scheutje zonnebloemolie
Instructies:
- Meng de wortel met de taugé en de helft van de bieslook en maak lichtjes aan met olie en een beetje limoensap en -rasp.
- Marineer de komkommer met limoensap- en rasp en voeg de rest van de bieslook toe.
- Snijd de rode peper in dunne plakjes.
- Bak het brood af in de voorverwarmde oven volgens de instructies op de verpakking. Snijd doormidden.
- Bak de burger op de bakplaat of in een koekenpan mooi bruin. Lepel er een beetje van de saus overheen en bestrooi met het sesamzaad. Laat nog heel kort rondom bakken, zodat de saus licht gaat karamelliseren.
- Smeer de onderkant van het broodje in met een beetje Vigorous Lee Sauce en leg er de blaadjes little gem op.
- Top met de wortelsalade en leg er de burger op.
- Leg er de plakjes komkommer op en bestrooi met de rode peper en de gebakken uitjes.
- Lepel er de rest van de Vigorous Lee Sauce overheen en dek af met het broodkapje.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Vigorous Lee Korean BBQ | Tube 800ml
Remia Vigorous Lee is een stevige Korean BBQ saus met unieke kruiding van o.a. steranijs, gemberwortel, sushi-azijn en een bite van mosterdzaad.