![Beef_Wellington_Klassiek.jpg](https://www.remiaprofessioneel.nl/images/1600x900-grab-file/beef-wellington-klassiek-jpg.jpg)
Ingrediënten:
- 600 gram ossenhaas
- 250 gram champignons
- 2 takjes verse tijm
- 1 eetl. gladde mosterd
- 4 plakjes rauwe ham
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- 4 dl kalfsfond
- 2 glazen rode wijn
- 1 laurierblaadje
- 1 gesnipperde sjalot
- roomboter
- versgemalen peper
- zout
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Laat voor de saus de rode wijn met de gesnipperde sjalot inkoken tot de pan bijna droog is gekookt. Blus af met de fond en laat tot ⅔ inkoken. Monteer deze rode wijnsaus net voor het serveren met een klontje roomboter.
- Kruid de ossenhaas rondom rijkelijk met zout en peper en bak op een hoog vuur in ene klontje roomboter met 1 takje tijm snel aan alle kanten mooi bruin. Neem direct uit de pan en plaats meteen in de koelkast.
- Hak de champignons in de keukenmachine fijn. Ris de tijm.
- Verwarm een klontje roomboter in een anti-aanbakpan, voeg de gehakte champignons en de geriste tijm toe en laat zachtjes bakken tot het vocht is verdampt. Kruid met zout en peper.
- Neem het vlees uit de koelkast en smeer rondom in met de mosterd.
- Leg de plakjes rauwe ham half over elkaar op een snijplank en verdeel er de gebakken champignons over. Strijk uit tot een mooi laagje.
- Leg er de gebakken ossenhaas op en rol het geheel strak op.
- Maak een rechthoekige plak van het bladerdeeg. Leg er de rol met ossenhaas op en rol strak in het bladerdeeg.
- Leg met de vouw naar beneden op een bakplaat en smeer mooi in met het losgeklopte ei.
- Prik een kernthermometer in het dikste stuk van het vlees en plaats in de voorverwarmde oven.
- Bak het geheel goudbruin en krokant tot het vlees een kerntemperatuur van 48 graden heeft bereikt. Neem uit de oven en laat nog 5 minuten rusten. Je zult zien dat de temperatuur nog iets zal oplopen.
- Snijd in mooie plakken en serveer met de rode wijnsaus en een garnituur naar keuze. Bijvoorbeeld lekker klassiek met ingerolde boontjes en pommes fondant.
Gebruikte producten in dit recept
![](https://www.remiaprofessioneel.nl/storage/images-processed/product_index/56359d9d-c322-4afc-85f9-cc8a034fcffd-png.png)
Gouda's Glorie Mosterd | Bokaal 3 L
De Gouda’s Glorie mosterd is heerlijk mild en zacht van smaak. Lekker bij de borrelplank, broodje kroket of bitterbal. Lactosevrij, glutenvrij en vegan. Verpakt in een handige 3L bokaal.