Ingrediënten:
Voor 1 persoon:
- 1 meergranenbol
- 100 g buikspek
- 25 g ijsbergsla
- een halve appel, in dunne plakjes
- 1 gekookt ei
- 10 g tuinkers
- 40 ml Remia American Garlic sauce
Instructies:
- Marineer het spek met zeezout, jeneverbes, zwarte peper, laurier en knoflook en laat dit minstens drie dagen staan.
- Gaar het spek in een bak met zonnebloemolie, in de oven, op 100 graden gedurende vier uur. Laat het vervolgens afkoelen en snijd het in mooie plakken op vingerdikte.
- Bak de plakken in een pan rustig krokant en plaats op keukenpapier om droog te deppen. Een mooi alternatief is Zeeuws spek, deze is al gaar en op smaak. Ook pancetta is een heerlijk alternatief!
- Was de sla en maak droog. Snijd de sla vervolgens in hele fijne reepjes en het gekookte ei in plakjes.
- Snijd het broodje open en besmeer deze aan beide binnenzijden met de American Garlic en beleg deze met de sla en ei.
- Beleg het broodje met de dunne plakken spek, afgewisseld met plakjes appel.
- Garneer het broodje met tuinkers en serveer direct.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Burger & Grill American Garlic | Tube 800 ML
Remia Wild Bill American Garlic is een knoflooksaus die boven anderen uitstijgt; vol en romig van smaak en hartig gekruid met een licht pittige bite. Bereid met vrije uitloop eieren, lactosevrij en glutenvrij. Verpakt in handzame 800ml tube.