Ingrediënten:
Voor 4 personen
- 4 grote zoete aardappels
- 4 kippenbouten (optie met vega kip)
- 4 el Argentijnse kruidenmix
- 4 teentjes knoflook
- 4 st. little gem
- 1 citroen
- 6 flinke el Chimichurri Mayo
- 8 stengels bieslook (fijngesneden)
- 2 takjes oregano (fijngesneden) scheutje olijfolie
- versgemalen peper
- zout
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 150ºC.
- Was de zoete aardappels. Leg 2 laagjes aluminiumfolie op elkaar en leg er de aardappel op. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en pak afzonderlijk in. Pof ze in 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Pers de knoflook en smeer er de kippenbouten mee in. Bestrooi met de kruidenmix en besprenkel met olijfolie.
- Rooster de kippenbouten ongeveer 40 minuten in de oven tot ze goed gaar zijn en een krokant velletje hebben.
- Snijd de little gems in de lengte doormidden en grill ze in een grillpan of op de bbq. Kruid met zout en peper.
- Snijd de citroen in dikke plakken en grill tot ze goed gekleurd zijn.
- Dresseer de kippenbouten met de little gem en de gegrilde citroen op een schaal.
- Bestrooi met de bieslook en de oregano.
- Snijd de gepofte aardappels doormidden, leg bij de kippenbouten en top iedere aardappel met de Chimmichurri Mayo.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Like!Mayo | Emmer 10 L
Like!Mayo is de eerste volledig plantaardige en ei-vrije mayonaise. Deze vegan mayo is daarnaast lactosevrij en allergenenvrij. Heerlijk zacht en romig met de smaak die u van mayonaise gewend bent. Lekker bij frites en verpakt in een 10L emmer.
Remia Like!Mayo | Tube 800 ML
Like!Mayo is de eerste volledig plantaardige en ei-vrije mayonaise. Deze vegan mayo is daarnaast lactosevrij en allergenenvrij. Heerlijk zacht en romig met de smaak die u van mayonaise gewend bent. Lekker bij frites, verpakt in handzame 800ml tube.