Ingrediënten:
Voor 1 pokébowl
- 50 gram sushirijst
- 100 gram kipdijfilet
- 1 el sojasaus
- 1,5 el Garlic Sriracha Mayonaise
- 2 el edamame boontjes
- 3 plakjes avocado
- 2 el mangoblokjes
- ⅙ winterwortel (geschaafd)
- 6 plakjes komkommer
- 1 tl ringetjes bosui
- ½ tl zwart sesamzaad
- Scheutje zonnebloemolie
- Scheutje sushi-azijn
- Snufje zout
Instructies:
- Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat zeer goed uitlekken en maak dan lichtjes aan met de sushi-azijn en een beetje van de mayonaise.
- Snijd de kipdijfilet in fijne reepjes en bak mooi bruin in een beetje zonnebloemolie. Blus af met de sojasaus en schep uit de pan.
- Marineer de plakjes komkommer kort met een snufje zout en een paar druppels sushi-azijn.
- Schep de lauwwarme sushirijst in een mooie kom en verdeel er harmonieus de gebakken kip, de komkommer, de winterwortel, de boontjes, de avocado en de mango over.
- Schep de rest van de mayonaise in een spuitzak en spuit dunne streepjes over de pokébowl.
- Bestrooi met het sesamzaad en garneer met de bosui.
Gebruikte producten in dit recept
Remia's Legendary Real Tasty Mayonnaise Garlic Sriracha | Tube 800 ML
Remia’s Legendary Mayonaise Garlic Sriracha is een pittige mayo met een vleugje knoflook. Bereid met sriracha, vrije uitloop eieren en glutenvrij. Heerlijk bij kip gerechten, carpaccio en loaded fries. Verpakt in handzame 800ml tube.