Ingrediënten:
Ingrediënten:
- Gerookte Like!Mayo 75 ml
- Bietensaus (Like!Mayo en gerookt bieten vocht) 75 ml
- Dry-aged biet 2 stuks
- Pastinaak geroosterd 2 stuks
- Aardappels 4 stuks
- Rode ui pickels 100 gram
- Bieslook ¼ bos
- Olie 2 dl
- Peper en zout naar smaak
Instructies:
Bereidingswijze:
- Snijd twee van de aardappels in blokjes en blancheer deze voor de aardappelsalade.
- Snijd een deel van de bieslook (bewaar een paar sprieten) en de pickels fijn en meng deze door de gekookte aardappels.
- Voeg een paar lepels gerookte Like!Mayo toe, breng deze op smaak met peper en zout.
- Snijd de dry-aged biet in partjes.
- Snijd de geroosterde pastinaak in lange repen.
- Snijd de andere twee aardappels in hele dunne plakjes en leg deze dakpansgewijs op een vetvrij papier.
- Leg hier bovenop nog een vetvrijpapier en doe deze in een koekenpan met ruim olie en bak de aardappels op laagvuur mooi bruin en krokant.
- Haal de aardappels uit de pan en laat ze uitlekken.
Serveren:
- Doe de aardappelsalade in een ronde steker.
- Leg hier de dry-aged biet en de pastinaak op.
- Steek de sprieten bieslook ertussen.
- Druppel rondom de gerookte Like!Mayo en Bietensaus om en om op het bord.
- Leg de krokante aardappel koek tegen de salade aan.
- Eet smakelijk.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Like!Mayo | Emmer 10 L
Like!Mayo is de eerste volledig plantaardige en ei-vrije mayonaise. Deze vegan mayo is daarnaast lactosevrij en allergenenvrij. Heerlijk zacht en romig met de smaak die u van mayonaise gewend bent. Lekker bij frites en verpakt in een 10L emmer.
Remia Like!Mayo | Tube 800 ML
Like!Mayo is de eerste volledig plantaardige en ei-vrije mayonaise. Deze vegan mayo is daarnaast lactosevrij en allergenenvrij. Heerlijk zacht en romig met de smaak die u van mayonaise gewend bent. Lekker bij frites, verpakt in handzame 800ml tube.