Ingrediënten:
Voor 12 stuks
- 12 ongemarineerde kippenvleugels
- ¼ rode peper
- 2 teentjes gehakte knoflook
- scheutje zonnebloemolie
- sap van 1 citroen
- 4 el Vigorous Lee Sauce
- 2 tl geroosterd sesamzaad
- 1 el gebakken uitjes
- 1 stengel bosui (ragfijn gesneden)
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Doe de kippenvleugels in een ovenschaal en voeg de gesneden rode peper, de knoflook, een scheutje zonnebloemolie, het citroensap en de Vigorous Lee Sauce toe.
- Schep goed door elkaar en dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 40 minuten roosteren. Schep tussendoor een aantal keren om, maar zorg wel dat het afgedekt blijft tijdens het braden.
- Neem nu de folie weg en laat nog enkele minuten roosteren.
- Controleer of de vleugeltjes goed gaar zijn. Smeer ze nog lichtjes in met een beetje Vigorous Lee Sauce en schep in een schaal.
- Bestrooi met het sesamzaad en de gebakken uitjes en top met de bosui.
- Serveer er nog een schaaltje Vigorous Lee Sauce bij als dipsaus.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Vigorous Lee Korean BBQ | Tube 800ml
Remia Vigorous Lee is een stevige Korean BBQ saus met unieke kruiding van o.a. steranijs, gemberwortel, sushi-azijn en een bite van mosterdzaad.