Sticky Chicken Wings

Koreaanse chicken wings zijn dé perfecte snack voor bij de BBQ. Bereid met Vigorous Lee Korean BBQ Sauce en sesamzaadjes.

Ingrediënten:

Voor 12 stuks

  • 12 ongemarineerde kippenvleugels
  • ¼ rode peper
  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • scheutje zonnebloemolie
  • sap van 1 citroen
  • 4 el Vigorous Lee Sauce
  • 2 tl geroosterd sesamzaad
  • 1 el gebakken uitjes
  • 1 stengel bosui (ragfijn gesneden)  

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Doe de kippenvleugels in een ovenschaal en voeg de gesneden rode peper, de knoflook, een scheutje zonnebloemolie, het citroensap en de Vigorous Lee Sauce toe.
  3. Schep goed door elkaar en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  4. Plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 40 minuten roosteren. Schep tussendoor een aantal keren om, maar zorg wel dat het afgedekt blijft tijdens het braden.
  5. Neem nu de folie weg en laat nog enkele minuten roosteren.
  6. Controleer of de vleugeltjes goed gaar zijn. Smeer ze nog lichtjes in met een beetje Vigorous Lee Sauce en schep in een schaal.
  7. Bestrooi met het sesamzaad en de gebakken uitjes en top met de bosui.
  8. Serveer er nog een schaaltje Vigorous Lee Sauce bij als dipsaus.   

Gebruikte producten in dit recept

Remia Vigorous Lee Korean BBQ | Tube 800ml

Remia Vigorous Lee is een stevige Korean BBQ saus met unieke kruiding van o.a. steranijs, gemberwortel, sushi-azijn en een bite van mosterdzaad.

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.