Ceviche van kabeljauw met ravigotesaus

Ceviche is rauwe vis gemarineerd in citrussap. Het zuur in het sap werkt in op de eiwitten in de vis en maakt ze ondoorzichtig en stevig. De vis ziet er na de marinade gaar uit, maar de structuur is veel mooier dan die van gekookte of gebakken vis. Simpeler kan niet!

R057.jpg

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

  • 100 g kabeljauwfilet
  • 3/4 limoen
  • 1/4 Spaanse peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje koriander
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 bosui
  • 25 g veldsla
  • 1/2 tl sesamzaadjes
  • Peper en zout naar smaak
  • 40 ml Remia Ravigotesaus

Instructies:

  1. Snijd de kabeljauw in dunne plakken en kruid deze met zout en peper.
  2. Rasp de schil van de limoen en pers het sap eruit. Snijd de Spaanse peper in dunne ringetjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd de knoflookteen in drie grote stukken. Meng dit alles goed met elkaar en laat de kabeljauw, afgedekt in de koelkast, gedurende drie uur marineren.
  3. Haal de kabeljauw uit de marinade en verwijder de knoflook. Verdeel de kabeljauw over het bord.
  4. Trek met een spuitzak dunne strepen ravigotesaus over de vis en garneer het bord met veldsla en sesamzaadjes.
  5. Snij de bosui in dunne ringetjes en strooit deze, net als de geplukte koriander, over de vis heen.

Gebruikte producten in dit recept

Remia Ravigote Saus | Emmer 2,5 L

Remia Ravigotesaus is fris en romig van smaak en rijk gevuld met stukjes ui, augurk, kappertjes en peterselie. Heerlijk bij kibbeling en diverse visgerechten. Ei-vrij, plantaardig, lactosevrij en glutenvrij. Verpakt in een 2,5L emmer.

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.