Ingrediënten:
Voor 1 persoon:
- 100 g kabeljauwfilet
- 3/4 limoen
- 1/4 Spaanse peper
- 1 teen knoflook
- 1 takje koriander
- 1 el olijfolie
- 1/2 bosui
- 25 g veldsla
- 1/2 tl sesamzaadjes
- Peper en zout naar smaak
- 40 ml Remia Ravigotesaus
Instructies:
- Snijd de kabeljauw in dunne plakken en kruid deze met zout en peper.
- Rasp de schil van de limoen en pers het sap eruit. Snijd de Spaanse peper in dunne ringetjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd de knoflookteen in drie grote stukken. Meng dit alles goed met elkaar en laat de kabeljauw, afgedekt in de koelkast, gedurende drie uur marineren.
- Haal de kabeljauw uit de marinade en verwijder de knoflook. Verdeel de kabeljauw over het bord.
- Trek met een spuitzak dunne strepen ravigotesaus over de vis en garneer het bord met veldsla en sesamzaadjes.
- Snij de bosui in dunne ringetjes en strooit deze, net als de geplukte koriander, over de vis heen.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Ravigote Saus | Emmer 2,5 L
Remia Ravigotesaus is fris en romig van smaak en rijk gevuld met stukjes ui, augurk, kappertjes en peterselie. Heerlijk bij kibbeling en diverse visgerechten. Ei-vrij, plantaardig, lactosevrij en glutenvrij. Verpakt in een 2,5L emmer.