Ingrediënten:
Ingrediënten vadouvan Like!Mayo
- 200 ml Like!Mayo
- 1 el neutrale olie
- ½ el vadouvan
- 1 tl gembersiroop
- snufje zout
Dun gesneden coquilles
- 3 coquilles
- 3 takjes zeevenkel
Passievrucht mengsel
- 100 ml passievrucht puree
- 35 ml sushi azijn
- ½ sjalot
- ¼ rode peper
- 1 takje koriander
- 7 gram gember
- snufje zout
Venkel-aardappel crunch
- 200 gr venkel
- 200 gr aardappel
Mango parels
- 200 ml mangopuree
- 200 ml suikerwater
- 4,5 gr agar agar
- Neutrale olie naar behoefte
Radijs
- 2 radijsjes
- Bakje met ijswater
Instructies:
Bereiding vadouvan Like!Mayo
Myoteer de vadouvan. Meng de gemyoteerde vadouvan met de Like!Mayo, gembersiroop en zout.
Doe de mayonaise daarna in een spuitzak.
Bereiding Dun gesneden coquilles
Snijd de coquilles in 4 dunne plakjes (+- 4 per coquille).
Bereiding Passievrucht mengsel
Draai alle ingrediënten voor het passievruchten mengsel fijn in een keukenmachine of blender. Laat daarna minimaal 3 uur infuseren.
Bereiding Venkel-aardappel crunch
Snijd de venkel en aardappel in stukken. Zet de venkel en aardappel onder water in keukenmachine of blender. Draai het door tot het fijn is. Laat het fijn gedraaide mengsel uitlekken op een zeef en knijp het daarna uit in een keukendoek. Laat het fijn gedraaide mengsel drogen tot het niet te nat meer is. Frituur het op 160 graden en zout het na als het gefrituurd is.
Bereiding Mango parels
Giet een laag olie in een bak en plaats deze een half uur in de vriezer. Meng de mango puree met het suikerwater en de agar agar en breng al roerend met een garde aan de kook. Giet de vloeistof in een spuitfles en houdt warm. Neem de olie uit de vriezer. Let op dat de olie koud genoeg is, anders zullen de pareltjes samen gaan vloeien of naar de bodem zinken en een platte zijde krijgen. Druppel pareltjes van de vloeistof in de koude olie. Zeef de pareltjes uit de olie en bewaar in de koeling tot gebruik.
Bereiding Radijs
Was de radijsjes. Snijd de 2 radijsjes flinterdun op de mandoline. Leg de radijsjes minimaal 1 uur in een bakje met ijswater.
Opmaak gerecht
Leg de dungesneden coquille in carpaccio vorm op het bord. Smeer het passievrucht mengsel over de coquilles. Spuit daarna dotjes vadouvan Like!Mayo verdeeld op de coquilles. Leg de radijsjes dakpansgewijs over de dotjes vadouvan Like!Mayo. Verdeel wat mango parels over het gerechtje en strooi daarna de crunch over het gerechtje. Garneer het af met de zeevenkel.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Like!Mayo | Emmer 10 L
Like!Mayo is de eerste volledig plantaardige en ei-vrije mayonaise. Deze vegan mayo is daarnaast lactosevrij en allergenenvrij. Heerlijk zacht en romig met de smaak die u van mayonaise gewend bent. Lekker bij frites en verpakt in een 10L emmer.
Remia Like!Mayo | Tube 800 ML
Like!Mayo is de eerste volledig plantaardige en ei-vrije mayonaise. Deze vegan mayo is daarnaast lactosevrij en allergenenvrij. Heerlijk zacht en romig met de smaak die u van mayonaise gewend bent. Lekker bij frites, verpakt in handzame 800ml tube.