Ingrediënten:
Voor 1 persoon:
- 1 hele dorade
- 25 g roomboter
- 1 el zonnebloemolie
- 1/4 citroen
- 1 takje peterselie
- 1/2 el kappertjes
- Peper en zout naar smaak
- 40 ml Remia Remouladesaus
Instructies:
- Vraag aan de visboer om een schoongemaakte en geschubde dorade met de kop er nog aan.
- Hak de peterselie fijn en rasp de schil van de citroen. Kruid de dorade met zout en peper.
- Verhit de vispan op hoog voer en schenk hier een scheut zonnebloemolie in. Wacht tot deze goed heet is en leg de dorade vervolgens voorzichtig in de pan. Bak deze gedurende 4 minuten aan één kant. Zet het vuur vervolgens half hoog en draai de dorade voorzichtig om in de pan. Bak deze nog 2 minuten.
- Voeg de boter toe en als deze gesmolten is de kappertjes, citroenrasp en peterselie. Knijp het sap van de citroen uit in de pan en zet het vuur laag. Laat dit bruisen. Giet met een lepel de jus over de vis heen.
- Na twee minuten is de dorade klaar om op tafel te zetten.
- Serveer de dorade met een bakje Remia Remouladesaus.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Remoulade Saus | Emmer 2,5 L
Remia Remoulade saus is een romige en frisse saus met een bite van stukjes augurk en de kenmerkende smaak van dille. Heerlijk bij vis en kip. Ei-vrij, plantaardig, lactosevrij en natuurlijk glutenvrij. Verpakt in een 2,5L emmer.