Hele zeebaars in zeezout met Remia tartaarsaus

Zeebaars in zoutkorst is een klassieker! Hij ziet er prachtig uit en de vis smaakt perfect. Zout isoleert de vis zodat er geen sappen ontsnappen. Hierdoor blijven de smaak en het vocht lang in de vis, waardoor deze in zijn eigen vocht gaart en heerlijk sappig blijft. Heerlijk in combinatie met de fris romige Remia Tartaarsaus. 

R060.jpg

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

  • 1 grote zeebaars (heel)
  • 1 kg grof zeezout
  • 1 tl viskruiden
  • 2 dl eiwit
  • 40 ml Remia Tartaarsaus

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng het zeezout, het eiwit en de viskruiden in een kom.
  3. Leg bakpapier op de bodem van een bakplaat en daarop een handvol zoutmix.
  4. Plaats de zeebaars op de zoutmix en pak deze helemaal in met het zout. Plaats de bakplaat circa 40 minuten in de oven.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en breek voorzichtig de harde zoutkorst boven de vis. Verwijder het vel van de zeebaars en zorg dat er geen zout op de filet komt.
  6. Verdeel het malse witte vlees van de vis en vergeet het heerlijke wangetje niet.
  7. Serveer de zeebaars met een bakje tartaarsaus.

Gebruikte producten in dit recept

Remia Tartaar Saus | Emmer 2,5 L

Remia tartaarsaus is een kruidig en romige saus, op smaak gebracht met peterselie. Heerlijk bij frites en gebakken vis, maar ook als topping bij broodjes en wraps. Ei-vrij, plantaardig, lactosevrij en glutenvrij. Verpakt in een 2,5L emmer.

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.