Ingrediënten:
Voor 1 persoon:
- 1 grote zeebaars (heel)
- 1 kg grof zeezout
- 1 tl viskruiden
- 2 dl eiwit
- 40 ml Remia Tartaarsaus
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng het zeezout, het eiwit en de viskruiden in een kom.
- Leg bakpapier op de bodem van een bakplaat en daarop een handvol zoutmix.
- Plaats de zeebaars op de zoutmix en pak deze helemaal in met het zout. Plaats de bakplaat circa 40 minuten in de oven.
- Haal de bakplaat uit de oven en breek voorzichtig de harde zoutkorst boven de vis. Verwijder het vel van de zeebaars en zorg dat er geen zout op de filet komt.
- Verdeel het malse witte vlees van de vis en vergeet het heerlijke wangetje niet.
- Serveer de zeebaars met een bakje tartaarsaus.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Tartaar Saus | Emmer 2,5 L
Remia tartaarsaus is een kruidig en romige saus, op smaak gebracht met peterselie. Heerlijk bij frites en gebakken vis, maar ook als topping bij broodjes en wraps. Ei-vrij, plantaardig, lactosevrij en glutenvrij. Verpakt in een 2,5L emmer.