Ingrediënten:
Voor 4 spiesjes
- 8 grote, hele gamba’s
- 1 stengel bosui (in ringetjes gesneden)
- sap en rasp van ½ limoen
- scheutje zonnebloemolie
- 2 el geroosterd sesamzaad
- 2 el Vigorous Lee Sauce
Instructies:
- Prik de gamba’s per 2 aan 2 prikkers, zodat ze tijdens het bakken mooi plat blijven.
- Smeer aan beide kanten lichtjes in met zonnebloemolie.
- Verwarm een grillpan (het kan eventueel ook op de barbecue) tot deze gloeiendheet is.
- Leg de spiesen in de grillpan en laat de gamba’s aan beide kanten bakken tot ze mooi rood gekleurd zijn en een grillpatroon krijgen.
- Zet het vuur iets lager, smeer in met de helft van de Vigorous Lee Sauce en draai de spiesen om.
- Laat kort bakken, smeer ook deze kant in met de saus en draai nog kort om.
- Neem uit de pan, besprenkel met het limoensap en de -rasp, serveer op een schaal en bestrooi met de gesneden bosui.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Vigorous Lee Korean BBQ | Tube 800ml
Remia Vigorous Lee is een stevige Korean BBQ saus met unieke kruiding van o.a. steranijs, gemberwortel, sushi-azijn en een bite van mosterdzaad.