Sepia à la plancha

Sepia à la plancha - Ofwel gegrilde pijlinktvis, een populaire Spaanse tapa die inmiddels is overgewaaid naar Nederland. In een handomdraai gemaakt en oh zo lekker in combinatie met peterselie, knoflook, citroen, bosui en natuurlijk knoflooksaus of aioli. Haal de Spaanse keuken in huis met dit fantastische gerecht.


R047.jpg

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

  • 100 g kabeljauwfilet
  • 100 g schoongemaakte inktvis
  • 3 el olijfolie
  • 1/4 bos platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el gesneden bosui
  • Peper en zout
  • 80 ml Remia Knoflooksaus

Instructies:

  1. Meng het citroensap met de olijfolie en fijngehakte knoflook. Laat de inktvis hierin marineren gedurende 20 minuten.
  2. Grill de inktvis vijf minuten in een hete grillpan en kruid deze af met bosui, peper en zout.
  3. Garneer de inktvis af met platte peterselie en Remia Knoflooksaus.

Gebruikte producten in dit recept

Remia Knoflook Saus | Emmer 2,5 L

Remia Knoflooksaus is fris en tegelijk romig van smaak. Bereid met verse knoflook en peterselie voor de ultieme knoflooksensatie. Heerlijk bij diverse vleesgerechten. Ei-vrij, plantaardig en natuurlijk glutenvrij. Verpakt in een 2,5L emmer.

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.