Warmgerookte zalm met venkel, radijs, dille en remouladesaus

Zalm is onmisbaar als hoofdgerecht op de kaart maar ook een hardloper als onderdeel van een sandwich of salade tijdens de lunch. Deze klassieke versie van warmgerookte zalm met een toevoeging van venkel en radijs valt bij iedere visliefhebber in de smaak.

Tip: Geen tijd om de zalm te roken? Bij de groothandel koopt u kant-en-klare zalmmoten.

R055.jpg

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

  • 1 moot zalmfilet met vel à 120 gram
  • 3 radijsjes
  • 1/2 venkel
  • 2 takjes dille
  • 1 el olijfolie
  • 1/4 citroen
  • Peper en zout naar smaak
  • 40 ml Remia Remouladesaus

Instructies:

  1. Kruid de zalm met peper en zout. Prepareer je rookoven met houtmot en plaats de mooi zalm erboven op het rekje met de huid naar beneden. Sluit de rookoven goed af en rook de zalm op middelmatig vuur gedurende vijf minuten. Zet het voor nu laag en laat de zalm nog vijf minuten roken.
  2. Snijd de venkel en radijs met een mandoline flinterdun. Breng beiden op smaak met olijfolie, het sap van een halve citroen, peper en zout.
  3. Open de rookoven en haal de zalm er voorzichtig uit.
  4. Serveer de salade met een bakje Remia Remouladesaus en garneer met de dille.

Gebruikte producten in dit recept

Remia Remoulade Saus | Emmer 2,5 L

Remia Remoulade saus is een romige en frisse saus met een bite van stukjes augurk en de kenmerkende smaak van dille. Heerlijk bij vis en kip. Ei-vrij, plantaardig, lactosevrij en natuurlijk glutenvrij. Verpakt in een 2,5L emmer.

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.