Ingrediënten:
Voor 1 persoon:
- 1 moot zalmfilet met vel à 120 gram
- 3 radijsjes
- 1/2 venkel
- 2 takjes dille
- 1 el olijfolie
- 1/4 citroen
- Peper en zout naar smaak
- 40 ml Remia Remouladesaus
Instructies:
- Kruid de zalm met peper en zout. Prepareer je rookoven met houtmot en plaats de mooi zalm erboven op het rekje met de huid naar beneden. Sluit de rookoven goed af en rook de zalm op middelmatig vuur gedurende vijf minuten. Zet het voor nu laag en laat de zalm nog vijf minuten roken.
- Snijd de venkel en radijs met een mandoline flinterdun. Breng beiden op smaak met olijfolie, het sap van een halve citroen, peper en zout.
- Open de rookoven en haal de zalm er voorzichtig uit.
- Serveer de salade met een bakje Remia Remouladesaus en garneer met de dille.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Remoulade Saus | Emmer 2,5 L
Remia Remoulade saus is een romige en frisse saus met een bite van stukjes augurk en de kenmerkende smaak van dille. Heerlijk bij vis en kip. Ei-vrij, plantaardig, lactosevrij en natuurlijk glutenvrij. Verpakt in een 2,5L emmer.