Ingrediënten:
Voor 1 persoon:
- 200 g gyrosvlees
- 250 g frites
- 5 uienringen
- 40 ml Yildriz Griekse Tzatzikisaus
Voor de salade:
- 2 tomaten
- 1/2 komkommer
- 50 g zwarte olijven
- 1/2 plak fetakaas
- 1 el azijn
- 1 tl suiker
- 3 el olijfolie
- peterselie
- peper
- zout
Instructies:
- Was de tomaten en komkommer en snijd deze in grove stukken. Snijd de olijven in plakjes en de fetakaas in blokjes. Doe de gesneden groenten samen met de olijven en de feta in een kleine kom. Meng de azijn met de olijfolie, suiker, wat peper en zout en giet dit over de groenten. Bestrooi het geheel met wat peterselie om het af te maken.
- Bak het gyrosvlees in 5 à 10 minuten in een beetje olie mooi bruin en bak de uienringen kort mee. Bak ondertussen de frites goudbruin en serveer deze op een bord, met daarbij de kom met salade.
- Serveer de gyros desgewenst in een grote porseleinen schaal met daarin een klein schaaltje Griekse Tzatzikisaus. Garneer de gyros met wat peterselie. Eet smakelijk!
Tip: Naast de Griekse Tzatzikisaus is ook de Griekse Rode Uiensaus heerlijk bij dit gerecht. Serveer ze allebei!