Ingrediënten:
Voor 1 persoon:
- 1 kleine kip (Poussin of piepkuiken)
- 1 el olijfolie
- 1/4 bos tijm
- 1/4 bos rozemarijn
- 1 teen knoflook
- Peper en zout naar smaak
- 80 ml Remia Gevulde Paprikasaus
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smeer de kip in met olijfolie, peper en zout.
- Snijd de knoflookteen doormidden (incl. schil) en stop deze in de kip. Verdeel ook de rozemarijn en tijm in de kip.
- Leg de kip op een bakplaat en plaats deze in de oven. Breng de temperatuur van de oven na 25 minuten terug naar 150°C en laat de kip vervolgens nog 20 minuten doorgaren.
- Lak de kip af met paprikasaus en serveer er een bakje extra paprikasaus naast.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Gevulde Paprikasaus | Emmer 2,5L
Remia Gevulde paprikasaus is een zeer rijk gevulde saus met stukjes ui, augurk en paprika. Heerlijk bij gegrild vlees of een Schnitzel. Lactosevrij, glutenvrij en plantaardig. Verpakt in een 2,5L emmer.