Shaslick

Deze ambachtelijke shaslick is een ware smaaksensatie. De bereiding kost even tijd, maar als je direct een flinke voorraad maakt kun je daar een tijd mee vooruit. En zeg nou zelf, huisgemaakt is wel een pré!


R136.jpg

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

  • 100 g hamlappen
  • 100 g kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • 5 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 courgette
  • 40 ml Yildriz Griekse Tzatzikisaus
  • 3 lange satéprikkers

Instructies:

  1. Meng de olie met het paprikapoeder, cayennepeper, wat peper, zout en de fijngesneden knoflook tot een marinade.
  2. Snijd het vlees in flinke dobbelstenen (circa 2x2 cm). Leg de blokjes kip en het varkensvlees apart. Doe de helft van de marinade bij de kip en de andere helft bij het varkensvlees. Laat een nachtje afgedekt staan in de koelkast.
  3. Was de paprika's en de courgette en snijd daar stukjes van ter grootte van het vlees. Snijd de ui vervolgens ook in partjes.
  4. Neem de lange satéprikkers en week ze even in water. Doe er daarna om en om een stukje vlees, blokje paprika, stukje van het andere vlees, courgetteplakje en stukje ui op. Doe dit totdat de spiesjes vol zijn en alles op is.
  5. Leg de spiezen op een hete bak- of grillplaat en rooster ze al omdraaiend lekker bruin. Garneer de spiezen met de Griekse Tzatzikisaus en eet smakelijk!

Tip: Ook lekker met Yildriz Turkse Knoflooksaus

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.