Ingrediënten:
Voor 1 persoon:
- 200 g varkenshaas (evt. kippendijen)
- 2 tl souvlaki kruiden
- 1/2 rode ui
- 1/2 rode paprika
- 4 blaadjes krulsla
- 1 lenteui
- 5 el olijfolie
- 5 el azijn
- 3 lange satéprikkers
- 1 citroen, uitgeperst
- zout
- 50 ml Yildriz Griekse Tzatzikisaus
Voor de salade: - 1/2 komkommer
- 1 tl suiker
- 2 el azijn
- oregano
Instructies:
- Neem lange satéprikkers en week ze even in water. Doe achtereenvolgens een stuk vlees, stukje paprika, stuk vlees, stuk ui aan de prikkers tot ze vol zijn.
- Meng in een kommetje de olie met de azijn en de souvlaki kruiden. Strooi zout over de souvlaki en smeer ze met een kwastje in met het kruidenmengsel.
- Leg de souvlaki op een hete bak- of grillplaat. Keer ze geregeld om en smeer regelmatig wat van het olie- en azijnmengsel op de souvlaki. Zo wordt het vlees heerlijk mals en lekker van smaak.
- Was de komkommer en snijd deze in blokjes. Los de suiker op in de azijn en roer er wat oregano door. Vermeng dit met de komkommer en garneer de salade met wat oregano.
- Haal de souvlaki van de plaat als deze rondom bruin en vanbinnen gaar zijn. Serveer de souvlaki op een bedje van krulsla en besprenkel ze met wat citroensap. Garneer de spiezen met wat Griekse Tzatzikisaus en de ringetjes lenteui. Serveer er een los schaaltje Griekse Tzatzikisaus bij die men naar smaak kan toevoegen. Eet smakelijk!
Tip: In plaats van Yildriz Griekse Tzatzikisaus ook lekker met Turkse Knoflooksaus