Ingrediënten:
Voor 1 persoon:
- 400 g spareribs
- 50 ml water
- 5 el ketjap
- 1-2 el mosterd
- 1/2 citroen, uitgeperst
- 3-4 el honing
- 3-4 el donkere basterdsuiker
- 2-3 tenen knoflook, geperst
- zout
- peper
- rozemarijn
- oregano
- 50 ml Yildriz Sambalsaus Original
- 40 ml Yildriz Turkse Knoflooksaus
Instructies:
- Hak de spareribs in behapbare stukken of laat dit door de slager doen. Bestrooi de spareribs met zout en peper.
- Roer in een ruime lage schaal een marinade van ketjap, mosterd, citroensap, honing, suiker, uitgeperste knoflook en naar smaak sambal. Marineer de spareribs minimaal 4 maar bij voorkeur 24 uur.
- Houd enkele eetlepels marinade apart. Doe de rest samen met spareribs in een ruime pan en schenk er net zoveel water op zodat de spareribs net onder staan. Kook in circa 45 minuten gaar.
- Laat de spareribs uitlekken en dep deze goed droog met keukenpapier. Leg de spareribs op een bakplaat en rooster 15-20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven goudbruin. Keer regelmatig en smeer de spareribs nadat ze uit de oven komen nog even in met de mix van honing en Sambalsaus.
- Serveer de spareribs op een bord met een schaaltje Sambalsaus Original en naar wens met een schaaltje Turkse Knoflooksaus. Garneer de spareribs met rozemarijn en oregano. Eet smakelijk!
Tip: De spareribs zijn gaar wanneer je het botje makkelijk los kunt halen.
Gebruikte producten in dit recept
Yildriz Turkse Knoflooksaus | Tube 535 ML
Yildriz Turkse Knoflooksaus is een heerlijk romige saus met verse knoflooksmaak. Bereid volgens authentiek recept en onmisbaar bij een broodje shoarma, kapsalon of döner. Lactosevrij, glutenvrij en verpakt in handzame 535ml tube om makkelijk te doseren.
Yildriz Sambalsaus Original | Tube 535 ML
Yildriz Sambalsaus is lekker pittig van smaak en onweerstaanbaar bij frites, kapsalon of Turkse pizza. Deze authentieke sambalsaus is lactosevrij, glutenvrij allergenenvrij én vegan. Verpakt in handzame 535ml tube om makkelijk te doseren.