Ingrediënten:
Voor 1 persoon:
- 600 g kippendijen
- 2 maiskolven
- 1 kg zoete aardappel
- 1 bosje groene aspergetips
- 6 takjes tijm
- 4 tenen knoflook
- 2 tl kipkruiden
- 1 el suiker
- 3 el olijfolie
- Zout naar smaak
- 40 ml Remia Honing-Mosterd Saus
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zet de maiskolven in een pan met water, zout, suiker en een scheutje olijfolie op het vuur. Kook deze in 20 minuten gaar en laat ze in de pan afkoelen.
- Snijd de kippendijen in vier stukken en meng deze in een kom met één eetlepel olijfolie, zout en kipkruiden. Prik de stukken vervolgens op spiesen.
- Was de zoete aardappel en snijd deze in wedges. Meng de wedges in een kom met zout, twee eetlepels olijfolie, tijm en de tenen knoflook.
- Verdeel de gekruide wedges over een met bakpapier belegde bakplaat en rooster ze in 40 minuten op 180°C gaar. Leg de kipspiesen de laatste 15 minuten erbij in de oven en voeg de groene asperges er de laatste 8 minuten aan toe. Draai de kipspiesen bij het toevoegen van de asperges even om.
- Haal de mais uit de pan en snijd deze in grove stukken. Haal de bakplaat uit de oven en laat deze even afkoelen. Voeg de mais toe aan de bakplaat en serveer het totaal met honing-mosterd saus.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Honing Mosterd Saus | Emmer 2,5 L
Remia Honing-mosterd saus is dé perfecte balans tussen de pittige smaak van mosterd en de zoetheid van honing. Heerlijk bij varkenshaas of als topping bij broodjes. Plantaardig, ei-vrij en natuurlijk glutenvrij. Verpakt in een 2,5L emmer.