Vigorous Lee Ramen

Laat je verrassen door dit Koreaanse Ramen recept en ervaar de smaakexplosie van de Vigorous Lee Korean BBQ Sauce. Dit gerecht is bereid met onder andere buikspek, udon noedels, paksoi en taugé. 

Tip: ook lekker als vegetarisch gerecht zonder buikspek. 

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 1 l krachtige kippenbouillon (bereid met gember, citroengras en rode peper)
  • 1 limoen
  • 400 gram gegaard buikspek
  • 400 gram udon noedels
  • 2 shanghai paksoi
  • 150 gram gesneden wortel
  • 125 gram taugé
  • 4 zachtgekookte eieren
  • scheutje sesamolie
  • geroosterd sesamzaad
  • 1 stengel bosui (in dunne ringetjes)
  • 2 el gebakken uitjes
  • 4 el Vigorous Lee Korean BBQ sauce  

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Leg het buikspek in een ovenschaal, smeer in met 3 eetlepels Vigorous Lee Sauce en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven. De saus mag lichtjes gaan karamelliseren. 
  3. Verwarm de bouillon in een pan tot het kookpunt. Pers ½ limoen uit en rasp ½ limoen en voeg de limoensap-en rasp toe aan de bouillon met een scheutje sesamolie en 1 eetlepel Vigorous Lee Sauce. Roer voorzichtig door en laat eventueel nog iets inkoken als het krachtiger mag zijn.
  4. Breng in een ruime pan water aan de kook, voeg er de noedels aan toe en laat 4-6 minuten koken. Schep tussendoor een keer los, zodat ze allemaal los komen van elkaar. Controleer of ze goed gaar zijn en giet af. Laat goed uitlekken.
  5. Breng in een steelpan water aan de kook. Laat er voorzichtig de eieren in glijden en kook ze 5-6 minuten. Laat direct schrikken onder koud stromend water en pel voorzichtig.
  6. Snijd de paksoi grof en snijd de bosui in dunne ringetjes.
  7. Dresseer de noedels in diepe borden en leg er de wortel, de paksoi en de taugé langs.
  8. Schenk er de gloeiendhete bouillon overheen.
  9. Leg de dunne plakjes buikspek tegen de noedels aan.
  10. Zet er voorzichtig het zachtgekookte eitje op en garneer met het sesamzaad, de bosui en de gebakken uitjes.   

Gebruikte producten in dit recept

Remia Vigorous Lee Korean BBQ | Tube 800ml

Remia Vigorous Lee is een stevige Korean BBQ saus met unieke kruiding van o.a. steranijs, gemberwortel, sushi-azijn en een bite van mosterdzaad.

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.