Ingrediënten:
Voor 4 personen
- 1 l krachtige kippenbouillon (bereid met gember, citroengras en rode peper)
- 1 limoen
- 400 gram gegaard buikspek
- 400 gram udon noedels
- 2 shanghai paksoi
- 150 gram gesneden wortel
- 125 gram taugé
- 4 zachtgekookte eieren
- scheutje sesamolie
- geroosterd sesamzaad
- 1 stengel bosui (in dunne ringetjes)
- 2 el gebakken uitjes
- 4 el Vigorous Lee Korean BBQ sauce
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg het buikspek in een ovenschaal, smeer in met 3 eetlepels Vigorous Lee Sauce en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven. De saus mag lichtjes gaan karamelliseren.
- Verwarm de bouillon in een pan tot het kookpunt. Pers ½ limoen uit en rasp ½ limoen en voeg de limoensap-en rasp toe aan de bouillon met een scheutje sesamolie en 1 eetlepel Vigorous Lee Sauce. Roer voorzichtig door en laat eventueel nog iets inkoken als het krachtiger mag zijn.
- Breng in een ruime pan water aan de kook, voeg er de noedels aan toe en laat 4-6 minuten koken. Schep tussendoor een keer los, zodat ze allemaal los komen van elkaar. Controleer of ze goed gaar zijn en giet af. Laat goed uitlekken.
- Breng in een steelpan water aan de kook. Laat er voorzichtig de eieren in glijden en kook ze 5-6 minuten. Laat direct schrikken onder koud stromend water en pel voorzichtig.
- Snijd de paksoi grof en snijd de bosui in dunne ringetjes.
- Dresseer de noedels in diepe borden en leg er de wortel, de paksoi en de taugé langs.
- Schenk er de gloeiendhete bouillon overheen.
- Leg de dunne plakjes buikspek tegen de noedels aan.
- Zet er voorzichtig het zachtgekookte eitje op en garneer met het sesamzaad, de bosui en de gebakken uitjes.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Vigorous Lee Korean BBQ | Tube 800ml
Remia Vigorous Lee is een stevige Korean BBQ saus met unieke kruiding van o.a. steranijs, gemberwortel, sushi-azijn en een bite van mosterdzaad.