Ingrediënten:
Voor 4 broodjes
- 4 pistoletjes
- 4 biefstukjes van ongeveer 125 gram
- ½ komkommer
- 2 el sushi-azijn
- 75 gram fijngesneden rode kool
- 1 el mayonaise
- rasp van ½ limoen
- 2 el grofgehakte cashewnoten
- ¼ rode peper (in dunne ringetjes)
- scheutje zonnebloemolie
- 6 el Vigorous Lee sauce
Instructies:
- Verwarm de oven voor en bak de pistoletjes af zoals aangegeven op de verpakking.
- Smeer de biefstukken aan beide kanten in met een beetje Vigorous Lee Sauce en bak ze kort op hoog vuur in een beetje olie tot ze mooi gekleurd zijn.
- Neem uit de pan, laat rusten en snijd dan in flinterdunne tranches.
- Snijd de komkommer in dunne plakjes en maak lichtjes aan met een beetje sushi-azijn, limoenrasp en wat rode peper.
- Maak de rode kool aan met mayonaise, een beetje sushi-azijn en de helft van de cashewnoten.
- Snijd de broodjes doormidden, smeer lichtjes in met de Vigorous Lee Sauce en verdeel er de rode kool en plakjes komkommer overheen.
- Beleg met de tranches biefstuk.
- Lepel er mooie strepen van de rest van de saus overheen en top het broodje met de rest van de rode peper, de cashewnoten en wat limoenrasp.
- Leg het broodkapje er tegenaan.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Vigorous Lee Korean BBQ | Tube 800ml
Remia Vigorous Lee is een stevige Korean BBQ saus met unieke kruiding van o.a. steranijs, gemberwortel, sushi-azijn en een bite van mosterdzaad.