Ingrediënten:
Voor 1 persoon:
- 1 tijgerbol
- 100 gr kipfilet
- 125 ml kippenbouillon
- 1/4 rode paprika
- 25 gr coleslaw van rode kool
- 1/8 rode ui
- 1 takje basilicum
- 1/4 krop little gemsla
- 100 ml Remia Satésaus
Instructies:
- Zet de kippenbouillon op hoog vuur. Leg de kipfilet in de bouillon zodra deze kookt en plaats vervolgens het deksel op de pan. Zet het vuur uit en laat de pan 10 minuten staan.
- Snijd de ui en little gem sla in ringen en de paprika in fijne blokjes.
- Haal de kip uit de pan en trek (pull) met twee vorken 'draden' van de gare kip.
- Giet de bouillon in een maatbeker en bewaar deze.
- Verwarm 100 ml satésaus met 100 ml bouillon in de pan en meng de kip hiermee tot 'pulled chicken'. Bewaar de pulled chicken au bain-marie en voeg eventueel wat bouillon toe om het geheel smeuïger te maken.
- Snijd de tijgerbol open en beleg deze met coleslaw, little gem sla en vervolgens rijkelijk met pulled chicken.
- Garneer de bol met rode ui ringen, paprikablokjes, basilicum en extra satésaus.
- Dek de bovenkant eventueel af met het dakje van de tijgerbol.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Satépasta | Emmer 12 KG
Met Remia Satépasta maak je de lekkerste satésaus. Rijk aan stukjes pinda en heerlijk gekruid met de beste specerijen. Lekker bij kipsaté en ambachtelijke frites. Natuurlijk glutenvrij en verpakt in een 12kg emmer.
Remia Satépasta | Emmer 3 KG
Met Remia Satépasta maak je de lekkerste satésaus. Rijk aan stukjes pinda en heerlijk gekruid met de beste specerijen. Lekker bij kipsaté en ambachtelijke frites. Natuurlijk glutenvrij en verpakt in een 3kg emmer.