Ingrediënten:
- 1 flammkuchenbodem
- 250 g gemengde paddenstoelen
- 1 el fijngesneden peterselie
- 2 el zure room
- 2 takjes verse tijm
- 40 g geraspte gruyère kaas
- 8 halfgedroogde tomaatjes
- 1 tl kappertjes (uitgelekt)
- 25 g fijne rucola
- Scheutje zonnebloemolie
- Versgemalen peper
- Zout
- 2 flinke el Like!Mayo Truffel
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200 graden met de grillstand aan.
- Snijd of scheur de paddenstoelen naar eigen inzicht en bak in een klein scheutje olie mooi goudbruin. Kruid met zout en peper en voeg er de gesneden peterselie aan toe.
- Meng de zure room met de geriste tijm en kruid met zout en peper.
- Smeer de bodem in met de zure room en verdeel er de gebakken paddenstoelen overheen.
- Bestrooi met de geraspte kaas en laat in ongeveer 7 minuten mooi gratineren en krokant worden in de oven.
- Neem uit de oven, leg op een schaal of plank en verdeel er de tomaatjes, de kappertjes en de rucola overheen.
- Lepel er mooie dotjes van de Like!Mayo Truffel, snijd in punten en serveer onmiddellijk.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Like!Mayo Truffel | Tube 800 ML
Like!Mayo Truffel is een hartige mayo, vol van smaak, bereid met echte zwarte truffels. Een ei-vrije, vegan mayo waar iedereen van kan genieten. Volledig vrij van allergenen en 100% plantaardig. Verpakt in handzame 800ml tube.