![Recept DeVlaendere Smoske kip, satésaus en Belgische Andalouse](https://www.remiaprofessioneel.nl/images/1600x900-grab-file/smoske-sate-jpg.jpg)
Ingrediënten:
Voor 1 persoon:
- Frans stokbrood 57 cm
- 80 g kippendijen
- 1/4 ui
- 40 g sla melange
- 40 g atjar
- lange satéprikker
- 60 ml DeVlaendere Andalouse saus
Ingrediënten marinade:
- 1/2 ui
- stukje verse laos (1 cm)
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels zoete ketjap
- 3 pimentballetjes
- zwarte peper uit de molen
- 2 kleine laurierblaadjes
- 1/2 theelepel 5 spices-poeder
- 1 klein maggiblokje
Instructies:
- Hak de ui, knoflook en laos grof en maal deze fijn in een hakmolentje. Snijd de 1/4 ui in grove stukken.
- Snijd de kippendijen in medium blokjes. Doe deze in een schaal samen met het fijngehakte uienmengsel, sojasaus, ketjap, pimentballetjes, flinke snuf zwarte peper, laurierblaadjes en het 5 spices-poeder. Dek af en laat dit minstens 2 uur marineren in de koelkast.
- Week de satéprikker eerst in water. Rijg 6 stukjes kip en de stukken ui om en om aan de satéprikker. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakblik of rooster met bakpapier tegen het lekken. Leg de saté daarna op het bakpapier en bak deze circa 15-20 minuten.
- Bak het Franse stokbrood gedurende 17 minuten af in de oven op 170-190°C tot deze een mooie goudbruine kleur heeft. Laat het stokbrood geruime tijd afkoelen.
- Snijd het Franse stokbrood verticaal doormidden (lengte ± 28 cm) en vervolgens horizontaal in twee stukken.
- Smeer de bovenzijde van het stokbrood in met DeVlaendere Andalouse saus. Verdeel de slamelange evenredig over het broodje en leg de saté hier bovenop.
- Top het geheel af met de atjar en plaats het dakje op het broodje. Eet smakelijk!
Gebruikte producten in dit recept
![](https://www.remiaprofessioneel.nl/storage/images-processed/product_index/7c40a403-baf1-4922-906d-b266835cf43d-png.png)
DeVlaendere Andalousesaus | Bokaal 3 L
DeVlaendere Andalousesaus is een licht pikante saus met de karakteristieke ingrediënten; Belgische mayonaise, tomaten, paprika en peper. Lekker bij frites en smoskes. Bereid met vrije uitloop eieren en natuurlijk glutenvrij. Verpakt in een 3L bokaal.
![](https://www.remiaprofessioneel.nl/storage/images-processed/product_index/59c75b51-6dc6-4927-9a0e-07425cf54af4-png.png)
DeVlaendere Andalousesaus | Tube 1 L
DeVlaendere Andalousesaus is een licht pikante saus met de karakteristieke ingrediënten; Belgische mayonaise, tomaten, paprika en peper. Lekker bij frites en smoskes. Bereid met vrije uitloop eieren en natuurlijk glutenvrij. Verpakt in een 1L tube.