Smoske Belse saté

Heerlijk huisgemarineerde Belse saté van kippendijen op een stokbroodje met atjar en sla met Andalouse saus als smakelijke finishing touch. Daar komen je gasten graag voor terug!

Recept DeVlaendere Smoske kip, satésaus en Belgische Andalouse

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

Ingrediënten marinade:

  • 1/2 ui
  • stukje verse laos (1 cm)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 3 pimentballetjes
  • zwarte peper uit de molen
  • 2 kleine laurierblaadjes
  • 1/2 theelepel 5 spices-poeder
  • 1 klein maggiblokje

Instructies:

  1. Hak de ui, knoflook en laos grof en maal deze fijn in een hakmolentje. Snijd de 1/4 ui in grove stukken.
  2. Snijd de kippendijen in medium blokjes. Doe deze in een schaal samen met het fijngehakte uienmengsel, sojasaus, ketjap, pimentballetjes, flinke snuf zwarte peper, laurierblaadjes en het 5 spices-poeder. Dek af en laat dit minstens 2 uur marineren in de koelkast.
  3. Week de satéprikker eerst in water. Rijg 6 stukjes kip en de stukken ui om en om aan de satéprikker. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakblik of rooster met bakpapier tegen het lekken. Leg de saté daarna op het bakpapier en bak deze circa 15-20 minuten.
  4. Bak het Franse stokbrood gedurende 17 minuten af in de oven op 170-190°C tot deze een mooie goudbruine kleur heeft. Laat het stokbrood geruime tijd afkoelen.
  5. Snijd het Franse stokbrood verticaal doormidden (lengte ± 28 cm) en vervolgens horizontaal in twee stukken.
  6. Smeer de bovenzijde van het stokbrood in met DeVlaendere Andalouse saus. Verdeel de slamelange evenredig over het broodje en leg de saté hier bovenop.
  7. Top het geheel af met de atjar en plaats het dakje op het broodje. Eet smakelijk!

Gebruikte producten in dit recept

DeVlaendere Andalousesaus | Bokaal 3 L

DeVlaendere Andalousesaus is een licht pikante saus met de karakteristieke ingrediënten; Belgische mayonaise, tomaten, paprika en peper. Lekker bij frites en smoskes. Bereid met vrije uitloop eieren en natuurlijk glutenvrij. Verpakt in een 3L bokaal.

Meer informatie Download productsheet

DeVlaendere Andalousesaus | Tube 1 L

DeVlaendere Andalousesaus is een licht pikante saus met de karakteristieke ingrediënten; Belgische mayonaise, tomaten, paprika en peper. Lekker bij frites en smoskes. Bereid met vrije uitloop eieren en natuurlijk glutenvrij. Verpakt in een 1L tube.

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.