Ingrediënten:
Voor 1 persoon:
- 3 plakken Viking square
- 4 plakken achterham
- 4 plakken belegen kaas
- 6 plakken tomaat
- 40 g bosui
- 60 ml DeVlaendere Martino saus
Instructies:
- Smeer twee bovenzijden en één onderzijde van de Viking square dik in met Martino saus. Snijd de bosui in kleine reepjes.
- Beleg beide bovenzijden vervolgens met een plak kaas, een plak achterham, drie plakken tomaat en wat bosui.
- Stapel beide belegde viking squares op elkaar en plaats het dakje erop.
- Verwarm de smosti in de oven op 170-190°C tot de kaas gesmolten is en de Viking squares een goudbruine kleur hebben.
- Serveer de smosti met een los schaaltje Martino saus. Eet smakelijk!
Tip: Creëer een ambachtelijke uitstraling door de tosti te serveren op een plank!
Gebruikte producten in dit recept
DeVlaendere Martino Saus | Tube 1 L
DeVlaendere Martinosaus is een échte Belgische specialiteit op basis van tomatenpuree, mosterd en specerijen. Deze pittige topping is heerlijk bij diverse broodjes, frites en snacks. Lactosevrij, vegan en verpakt in een handzame 1L tube.