Smosti

De tosti is nog steeds onmiskenbaar populair. Met deze eigentijdse versie presenteer je de traditionele plakjes ham en kaas op Vikingbrood, verrijkt met tomaat en bosui. De Martino saus serveer je er als dipsaus bij!


R125.jpg

Ingrediënten:

Voor 1 persoon:

  • 3 plakken Viking square
  • 4 plakken achterham
  • 4 plakken belegen kaas
  • 6 plakken tomaat
  • 40 g bosui
  • 60 ml DeVlaendere Martino saus

Instructies:

  1. Smeer twee bovenzijden en één onderzijde van de Viking square dik in met Martino saus. Snijd de bosui in kleine reepjes.
  2. Beleg beide bovenzijden vervolgens met een plak kaas, een plak achterham, drie plakken tomaat en wat bosui.
  3. Stapel beide belegde viking squares op elkaar en plaats het dakje erop.
  4. Verwarm de smosti in de oven op 170-190°C tot de kaas gesmolten is en de Viking squares een goudbruine kleur hebben.
  5. Serveer de smosti met een los schaaltje Martino saus. Eet smakelijk!

Tip: Creëer een ambachtelijke uitstraling door de tosti te serveren op een plank!

Gebruikte producten in dit recept

DeVlaendere Martino Saus | Tube 1 L

DeVlaendere Martinosaus is een échte Belgische specialiteit op basis van tomatenpuree, mosterd en specerijen. Deze pittige topping is heerlijk bij diverse broodjes, frites en snacks. Lactosevrij, vegan en verpakt in een handzame 1L tube.

Meer informatie Download productsheet
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies en anonieme statistieken zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.