Ingrediënten:
Voor 4 personen
- 2 zoete uien
- 4 mooie steaks (bijvoorbeeld bavette, entrecôte, ribeye of vega biefstuk)
- 2 verse stokbroden
- 1 little gem
- 2 st. gepofte rode paprika’s
- 12 el Chimichurri Mayo
- Klontje roomboter
- versgemalen peper
- zout
Instructies:
- Maak de uien schoon en snijd in ringen. Verwarm een klontje roomboter in een hapjespan en smoor er de uien in tot ze mooi zacht en goudbruin gekarameliseerd zijn.
- Smeer ondertussen de steaks rijkelijk met de Chimichurri Mayo en laat even intrekken. Kruid na met zout en peper.
- Rooster de steaks op de barbecue of in de grillpan tot ze mooi geroosterd zijn en de gewenste cuisson hebben bereikt. Laat even rusten.
- Pluk de blaadjes van de little gem en snijd de gepofte paprika in reepjes.
- Snijd het brood doormidden en snijd in de lengte door. Smeer het kruim rijkelijk in met de Chimichurri Mayo.
- Verdeel de slablaadjes en de paprika over de stokbroden.
- Snijd de steaks in dunne tranches. Kruid met wat extra peper en zout en verdeel over het brood.
- Top rijkelijk met de gesmoorde ui en wat extra Chimichurri Mayo.
- Leg er tenslotte het kapje op.
Gebruikte producten in dit recept
Remia Like!Mayo | Emmer 10 L
Like!Mayo is de eerste volledig plantaardige en ei-vrije mayonaise. Deze vegan mayo is daarnaast lactosevrij en allergenenvrij. Heerlijk zacht en romig met de smaak die u van mayonaise gewend bent. Lekker bij frites en verpakt in een 10L emmer.
Remia Like!Mayo | Tube 800 ML
Like!Mayo is de eerste volledig plantaardige en ei-vrije mayonaise. Deze vegan mayo is daarnaast lactosevrij en allergenenvrij. Heerlijk zacht en romig met de smaak die u van mayonaise gewend bent. Lekker bij frites, verpakt in handzame 800ml tube.