Ingrediënten:
Voor 1 burrito
- 40 gram sushirijst
- 1 tortillawrap
- 50 gram kipdijfilet
- 1 el sojasaus
- 1,5 el Garlic Sriracha Mayonaise
- ¼ bol mozzarella
- 1 el blokjes avocado
- 4 plakjes jalapeno peper
- ¼ rode puntpaprika (in reepjes gesneden)
- ¼ winterwortel (geschaafd)
- 1 tl fijngesneden peterselie
- 1 tl ringetjes bosui
- Scheutje zonnebloemolie
- Scheutje sushi-azijn
- Handje tortillachips
Instructies:
- Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat zeer goed uitlekken en maak dan lichtjes aan met de sushi-azijn en een beetje van de mayonaise.
- Snijd de kipdijfilet in fijne reepjes en bak mooi bruin in een beetje zonnebloemolie. Blus af met de sojasaus en schep uit de pan.
- Rooster de tortillawrap aan beide kanten kort op de bakplaat of in een pan en leg op een snijplank.
- Smeer in met de rest van de mayonaise en schep er de aangemaakte sushirijst op.
- Verdeel de blokjes mozzarella, de gebakken kip, de paprika, de winterwortel, de peper, de avocado, de bosui en de peterselie over de sushirijst.
- Rol strak op als een burrito en snijd doormidden.
- Serveer met een schaaltje tortillachips.
Gebruikte producten in dit recept
Remia's Legendary Real Tasty Mayonnaise Garlic Sriracha | Tube 800 ML
Remia’s Legendary Mayonaise Garlic Sriracha is een pittige mayo met een vleugje knoflook. Bereid met sriracha, vrije uitloop eieren en glutenvrij. Heerlijk bij kip gerechten, carpaccio en loaded fries. Verpakt in handzame 800ml tube.